Ajuntament de Sant Boi de Llobregat SEU ELECTRÒNICA
Inici Seu Hora oficial

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/02/2023 12:01:01 AM
capçalera01
Sobre la Seu Organització municipal Procediments Serveis
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


CENS ELECTORAL: Comprovació i reclamacions

EN QUÈ CONSISTEIX:

El Cens electoral recull totes les persones amb dret a vot en un moment determinat, si bé s'actualitza a partir dels moviments del padró d'habitants, constitueix un conjunt de dades diferenciat.

El cens electoral està format per:

- CER: Cens electoral d'espanyols residents a Espanya.

- CERA: Cens electoral d'espanyols residents absents que viuen a l'estranger.

- CERE: Cens electoral de ciutadans estrangers residents en Espanya per a les eleccions al Parlament Europeu o Municipals que hagin sol·licitat el dret de sufragi.

L'òrgan encarregat de la formació del cens electoral és l'Institut Nacional de Estadística i es manté a disposició dels interessats per a la seva consulta permanent als Ajuntaments, Consolats o en les Delegacions Provincials de l'Oficina del Cens Electoral, on es poden presentar reclamacions a les dades d'inscripció.

El cens que s'utilitza en cada procés electoral és el tancat el primer dia del segon mes anterior a la convocatòria de les eleccions.

En períodes de convocatòria d'eleccions es fa una exposició de les llistes del cens on es poden comprovar les dades personals i la Mesa electoral on es té dret a vot.

En el cas de no trobar-se en aquestes llistes o de tenir dades incorrectes es poden presentar reclamacions amb l'imprès oficial corresponent.

En funció de les eleccions, al cens han de constar les persones que siguin majors de 18 anys que no estiguin privats del dret de sufragi actiu i que constin empadronades al municipi en la data de tancament del cens, que a més compleixin els següents requisits:

Eleccions a les Corts Generals i al Parlament de Catalunya:

- Ciutadans de nacionalitat espanyola

Eleccions municipals:

- Ciutadans de nacionalitat espanyola.

- Ciutadans de països que formin part de la Unió Europea, no espanyols, que hagin manifestat la seva voluntat de vot.

- Ciutadans de països no comunitaris amb els que Espanya ha signat convenis de reciprocitat (Bolívia, Cab Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nueva Zelanda, Paraguai, Perú, Trinitat i Tobago i Xile), que hagin sol·licitat la seva inscripció al cens electoral amb autorització de residència a Espanya amb la targeta de residència de llarga durada o targeta de residència permanent i que hagin residit legalment un mínim de 5 anys (noruecs 3 anys) el dia de la votació.

Eleccions al Parlament Europeu:

- Ciutadans de nacionalitat espanyola.

- Ciutadans de països que formin part de la Unió Europea, no espanyols, (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Holanda, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Eslovaca, , República Txeca, Romania, Suècia i Xipre) que hagin manifestat la seva voluntat de vot.QUI HO POT SOL·LICITAR/REQUISITS A COMPLIR:

La persona interessada.DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA:

Per als electors espanyols inclosos al cens: DNI, passaport o permís de conduir Per als electors ciutadans comunitaris (eleccions municipals i al Parlament Europeu) : targeta d'estranger, passaport o document d'identitat del país.

Per als electors ciutadans comunitaris (eleccions municipals i al Parlament Europeu): targeta d'estranger, passaport o document d'identitat del país.QUAN ES POT SOL·LICITAR:

En períodes de convocatòria d'eleccions.

Fora d'aquest període l'Oficina del Cens Electoral disposa d'un número d'informació permanent a l'elector: 901.101.900

També pot accedir amb signatura electrònica a la web de l'Institut Nacional d'Estadística (www.ine.es/censoe/menucenso.htm)PREU:

Sense costTERMINI DE RESOLUCIÓ:

Al momentON SOL·LICITAR-LO:

En període de convocatòria d'eleccions hi ha l'exposició de llistes de Cens Electoral i es pot consultar a la pàgina web municipal:http://www.santboidellobregat.es/censelecweb/

Tramitació presencial

Clicant el botó "Cita prèvia"que trobareu al final d'aquesta fitxaper sol·licitar dia i horaOficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP)Plaça de l’Ajuntament, 1 Horari OMAP

Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP)

Plaça de l’Ajuntament, 1

Horari OMAP
Aquesta informació té caràcter divulgatiu i no recull el contingut íntegre de la normativa corresponent.
Vàlid des de: 05/15/2015
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades