Ajuntament de Sant Boi de Llobregat SEU ELECTRÒNICA
Inici Seu Hora oficial

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/27/2021 07:50:30 AM
capçalera01
Sobre la Seu Organització municipal Procediments Serveis
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Baixa al Padró d'Habitants

EN QUÈ CONSISTEIX:

Comunicar la baixa del padró Municipal d’Habitants d'un ciutadà pels motius següents:

Per defunció. Aquesta baixa es realitza a partir de les comunicacions que ens fa l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i no requereix una sol·licitud expressa, llevat que algun familiar la vulgui tramitar.

Per trasllat fora d’Espanya d’una persona estrangera.

Per manifestació del titular d’un habitatge (propietari o llogater) que declara que algú ja no forma part de la seva unitat de convivència, o que hi han inscripcions anteriors que ja no resideixen en l'esmentada adreça.

Per caducitat dels estrangers no comunitaris sense autorització de residència permanent que no realitzin cada 2 anys la renovació de la seva inscripció padronal

L’Ajuntament tramitarà baixes d’ofici si detecta que hi ha persones empadronadesen un domicili i realment no hi resideixen.

Si marxeu a un altre municipi de l’Estat espanyol no us heu de donar de baixa al Padró Municipal d’Habitants. L’Ajuntament del municipi de destí ens comunicarà la vostra inscripció i llavors tramitarem la vostra baixa al nostre padró.

Els espanyols que traslladin la seva residència a l’estranger han de sol·licitar l'alta en el Registre de Matrícula de l'Oficina o Secció Consular del país de destí,on causaran alta al Padró d'Espanyols Residents a l'Estranger (PERE). Els consolatstransmetran l'alta a l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i aquest comunicarà la baixa al municipi corresponent.QUI HO POT SOL·LICITAR/REQUISITS A COMPLIR:

● Per tramitar baixes per defunció: qualsevol persona major d’edat.

● Per trasllat fora d’Espanya de persones estrangeres: el propi interessat sempre que sigui major d’edat i per als menors els seus representants legals.

● Per manifestació del titular de l’habitatge que declari que algú ja no forma part de la seva unitat de convivència: qui demostri un interès legítim sobre l’habitatge (noves inscripcions, propietari o llogater de l’immoble).DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA:

● Certificat de defunció per a les baixes per defunció.

● Document d'identitat (passaport o permís de residència) per als estrangers que es traslladen fora d’Espanya.

● Document d'identitat (DNI, permís de conduir, passaport, permís de residència) de qui comunica la baixa d’una altra persona, i si no és el titular de l'IBI cal acreditar documentalment l’interès sobre l’habitatge (escriptura de propietat, contracte d’arrendament, sentència judicial, ordres d’allunyament, etc.).QUAN ES POT SOL·LICITAR:

En qualsevol momentPREU:

Sense costTEMPS MÀXIM DE TRAMITACIÓ:

●Les baixes per defunció es tramiten al moment.

Les baixes per trasllat fora d’Espanya d’una persona estrangera es tramiten al moment un cop que verifiquem que ja no resideixen el el municipi.

● La resta de baixes es tramiten d'ofici seguint la normativa, la qual, en els casos de comunicació de baixa d’una persona que ja no viu en el domicili és:

1. Notificació a l'afectat pel expedient de baixa

2. Anunci al tauler de l'Ajuntament

3. Publicació al BOE

4. Decisió del Consell d'Empadronament sobre la baixa

5. Baixa si la decisió del Consell d'Empadronament així ho determina

El termini aproximat d'aquest procediment és indeterminat i pot variar entre sis i dotze mesos aproximadament, i només el pot interrompre l’afectat si compareix personalment junt amb qui ens ha presentat el comunicat de baixa i presenta al·legacions o si efectua un canvi de domicili.ON SOL·LICITAR-LO: • OFICINA MUNICIPAL D'ATENCIÓ A LES PERSONES (OMAP)
  Plaça de l'Ajuntament, 1

  Cliqueu el botó "Cita prèvia" per sol·licitar dia i hora

  Si la documentació es presenta digitalitzada en suport USB, agilitzarà la gestió i evitarà la realització de còpies (0,5 € per full A4)
  CITA PRÈVIA <BR/> OMAP
  PRESENCIAL
Aquesta informació té caràcter divulgatiu i no recull el contingut íntegre de la normativa corresponent.
Vàlid des de: 04/19/2018
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades