Ajuntament de Sant Boi de Llobregat SEU ELECTRÒNICA
Inici Seu Hora oficial

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/24/2018 07:07:58 AM
capçalera01
Sobre la Seu Organització municipal Procediments Serveis
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Baixa al Padró d'Habitants

EN QUÈ CONSISTEIX:

Darrera revisió: 09/20/2013


Comunicat de la baixa d’un ciutadà del padró Municipal d’Habitants pels motius següents:

Per defunció. Aquesta baixa es realitza a partir de les comunicacions que ens fa l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i no requereix una sol·licitud expressa, llevat que algun familiar la vulgui tramitar.

Per trasllat fora d’Espanya d’una persona estrangera.

Per manifestació del titular d’un habitatge que declara que algú ja no forma part de la seva unitat de convivència, sempre que hagin transcorregut més de sis mesos des de la inscripció de qui se sol·licita la baixa a l'esmentat habitatge, o que hi han inscripcions anteriors que ja no resideixen en l'adreça de la que ell/ella és el titular (propietari o llogater)

L’Ajuntament realitzarà baixes d’ofici si detecta que hi ha persones empadronadesen un domicili i realment no hi resideixen.

Si marxeu a un altre municipi de l’Estat espanyol no us heu de donar de baixa al Padró Municipal d’Habitants. L’Ajuntament del municipi de destí ens comunicarà la vostra inscripció i llavors tramitarem la vostra baixa.

Els espanyols que marxin a l’estranger han de comunicar la seva inscripció mitjançant el consolat espanyol del país on es resideix, el qual ho transmetrà a l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i aquest al nostre municipi.

QUI HO POT SOL·LICITAR/REQUISITS A COMPLIR:

● Per tramitar baixes per defunció: qualsevol persona major d’edat.

● Per trasllat fora d’Espanya de persones estrangeres: el propi interessat sempre que sigui major d’edat i per als menors els seus representants legals.

● Per manifestació del titular de l’habitatge que declari que algú ja no forma part de la seva unitat de convivència: qui demostri un interès legítim sobre l’habitatge (noves inscripcions, altres residents del domicili, propietari o llogater de l’immoble). No s'iniciarà la tramitació de baixes d'ofici de persones que no hagin estat empadronades un mínim de 6 mesos en el domicili d’on es volen esborrar fins que transcorri aquest termini.

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA:

● Certificat de defunció per a les baixes per defunció.

● Document identificatiu (passaport, permís de residència) per a estrangers que es traslladen fora d’Espanya.

● Document identificatiu (DNI, permís de conduir, passaport, permís de residència) de qui comunica la baixa d’una altra persona, i acreditar documentalment l’interès sobre l’habitatge (escriptura de propietat, contracte d’arrendament, sentència judicial, ordres d’allunyament, etc.).

QUAN ES POT SOL·LICITAR:

En qualsevol moment

PREU:

Sense cost

TEMPS MÀXIM DE TRAMITACIÓ:

●Al moment per a baixes per defunció.

● La resta de baixes es tramiten seguint la normativa, la qual, en els casos de comunicació de baixa d’una persona que ja no viu en el domicili és:

1. Notificació a l'afectat pel expedient de baixa

2. Anunci al tauler de l'Ajuntament

3.Publicació al BOP

4.Decisió del Consell d'Empadronament sobre la baixa

5.Baixa si la decisió del Consell d'Empadronament així ho determina

El termini aproximat d'aquest procés és de sis mesos i aquest procediment només el pot interrompre l’afectat si compareix personalment i presenta al·legacions o efectua un canvi de domicili, o la persona que ha fet la comunicació de la baixa desistint del tràmit i que ha de comparèixer junt amb la persona afectada pel expedient de baixa.

ON SOL·LICITAR-LO:

. Tramitació presencial

Clicant el botó "Cita prèvia"que trobareu al final d'aquesta fitxaper sol·licitar dia i horaOficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP)Plaça de l’Ajuntament, 1 Horari OMAP

Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP)

Plaça de l’Ajuntament, 1

Horari OMAP

Cita Prèvia OMAP
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web