Ajuntament de Sant Boi de Llobregat SEU ELECTRÒNICA
iniseuInici Seu datahoraHora oficial

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

04/21/2019 07:02:20 PM
capçalera01
Sobre la Seu Organització municipal Procediments Serveis
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Cursos de manipuladors/res d'aliments

EN QUÈ CONSISTEIX:

Amb aquests cursos es pretén aconseguir que la persona adquireixi una correcta educació sanitària i uns adequats hàbits d'higiene dels aliments, així com conscienciar als alumnes de la importància de fomentar la salut del consumidor.

Es consideren manipuladors d'aliments totes aquelles persones que, per la seva activitat, tenen contacte directe amb els aliments en la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei.

Un cop finalitzat el curs i havent superat la prova d'avaluació es lliurarà un certificat d'aprofitament amb el número d'hores realitzades. Els professionals de restaurants, bars, menjadors escolars, carnisseries, peixateries, forns de pa, grans superfícies... estan obligats a disposar d'aquest document acreditatiu i, en qualsevol cas, les empreses del sector alimentari han de garantir la supervisió i la instrucció o formació dels manipuladors en qüestions d'higiene alimentària segons la seva activitat laboral, segons s'estableix al capítol XII de l'annex II del R(CE)852/2004.

El contingut dels cursos es divideix en quatre mòduls:

- Principals malalties d'origen alimentari i la responsabilitat dels manipuladors en la seva prevenció.

- Les normes bàsiques d'higiene alimentaria.

- Perills alimentaris i les mesures preventives per al seu control.

- APPCC. Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics.

Els cursos es van programant en funció de la demanda:

Les places són limitades a 20 persones per curs.QUI HO POT SOL·LICITAR/REQUISITS A COMPLIR:

- Qualsevol persona major de 16 anys.

- Si aquesta delega en una altra per a què la representi, a més de les dades de la persona titular s'han d'indicar les dades corresponents a la persona representant.

- La representació ha d'estar degudament justificada amb els corresponents documents acreditatius.

Documentació que acredita la representativitatDOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA:

- En el cas de persones en situació d'atur: certificat del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb una data d'antiguitat màxima d'una setmana anterior a la petició d'inscripció.QUAN ES POT SOL·LICITAR:

En qualsevol moment. En el cas que no hagi programat cap curs, pot incorporar-se a una llista d'espera trucant al telèfon de l'OMAP 93 635 12 12 i, rebrà avís en el moment en el que estigui disponible un nou curs.

Sempre que hi hagi plaça disponible es pot apuntar el mateix dia fins 1 hora abans de començar el curs.PREU:

- Inscripció: 32,20 euros

- Inscripció per a persones en atur (caldrà acreditar que es troba en situació d'atur en el moment de la inscripció) : 16,60 euros

Es retornarà el preu corresponent a la inscripció al curs de Formació de Manipuladors d'aliments, quan se sol·liciti la cancel·lació de la inscripció per escrit, mitjançant sol·licitud adreçada a l'Ajuntament i amb l'acreditació de les dades bancàries, com a mínim amb una setmana d'antelació a l'inici del curs. Si la cancel·lació se sol·licita abans de 48 hores de l'inici del curs, només es retornarà el 80% del preu abonat. No procedirà cap devolució, en els casos en que es presentin les sol·licituds amb posterioritat als terminis indicats, excepte que es tracti de situacions justificades.TEMPS MÀXIM DE TRAMITACIÓ:

Inscripció al momentON SOL·LICITAR-LO: • Per tramitar aquesta sol·licitud amb signatura electrònica és necessari que disposeu d'IDENTIFICACIÓ DIGITAL admesa.
  Podeu consultar el següent enllaç: Sistemes d'identificació

  Cliqueu el botó que corresponqui en funció de si tramiteu com a titular o com a representant.
  I seguiu les instruccions que van sortint.


  Si teniu problemes tècnics en la tramitació, poseu-vos en contacte amb nosaltres: Serveis tècnics


  Si voleu que us ajudem a fer la tramitació, contacteu amb nosaltres:
  AJUDA

  ELECTRÒNICAMENT


 • OFICINA MUNICIPAL D'ATENCIÓ A LES PERSONES (OMAP)
  Plaça de l'Ajuntament, 1
  Horari OMAP

  Cliqueu el botó "Cita prèvia" per sol·licitar dia i hora

  Si la documentació es presenta digitalitzada en suport USB, agilitzarà la gestió i evitarà la realització de còpies (0,5 € per full A4)
  CITA PRÈVIA
  PRESENCIALMODELS DOCUMENTALS RELACIONATS:

Veure document .doc Dades bancàries IBAN.doc ( 128 Kb)

Aquesta informació té caràcter divulgatiu i no recull el contingut íntegre de la normativa corresponent.
Vàlid des de: 04/01/2019
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades