Amb aquests cursos es pretén aconseguir que la persona adquireixi una correcta educació sanitària i uns adequats hàbits d'higiene dels aliments, així com conscienciar als alumnes de la importància de fomentar la salut del consumidor.
Es consideren manipuladors d'aliments totes aquelles persones que, per la seva activitat, tenen contacte directe amb els aliments en la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei.
Un cop finalitzat el curs i havent superat la prova d'avaluació es lliurarà un certificat d'aprofitament amb el número d'hores realitzades. Els professionals de restaurants, bars, menjadors escolars, carnisseries, peixateries, forns de pa, grans superfícies... estan obligats a disposar d'aquest document acreditatiu i, en qualsevol cas, les empreses del sector alimentari han de garantir la supervisió i la instrucció o formació dels manipuladors en qüestions d'higiene alimentària segons la seva activitat laboral, segons s'estableix al capítol XII de l'annex II del R(CE)852/2004.
El contingut dels cursos es divideix en quatre mòduls:
- Principals malalties d'origen alimentari i la responsabilitat dels manipuladors en la seva prevenció.
- Les normes bàsiques d'higiene alimentaria.
- Perills alimentaris i les mesures preventives per al seu control.
- APPCC. Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics.
Els cursos es van programant en funció de la demanda:
Dia 19 de novembre de 9:30h a 13:30h
El lloc de realització és:
Casal l'Olivera (aula 106). c/Montserrat Roig, 1
Les places són limitades a 20 persones per curs.
- Qualsevol persona major de 16 anys.
- Si aquesta delega en una altra per a què la representi, a més de les dades de la persona titular s'han d'indicar les dades corresponents a la persona representant.
- La representació ha d'estar degudament justificada amb els corresponents documents acreditatius.
Documentació que acredita la representativitat
- Fotocòpia del DNI
- En el cas de persones en situació d'atur: certificat del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb una data d'antiguitat màxima d'una setmana anterior a la petició d'inscripció.
En qualsevol moment. En el cas que no hagi programat cap curs, pot incorporar-se a una llista d'espera trucant al telèfon de l'OMAP 93 635 12 12 i, rebrà avís en el moment en el que estigui disponible un nou curs.
Sempre que hi hagi plaça disponible es podra apuntar el mateix dia fins 1hora abans de començar el curs.
- Inscripció : 32,20 euros
- Inscripció per a persones en atur (caldrà acreditar que es troba en situació d'atur en el moment de la inscripció) : 16,60 euros
Es retornarà el preu corresponent a la inscripció al curs de Formació de Manipuladors d'aliments, quan se sol·liciti la cancel·lació de la inscripció per escrit, mitjançant sol·licitud adreçada a l'Ajuntament i amb l'acreditació de les dades bancàries, com a mínim amb una setmana d'antelació a l'inici del curs. Si la cancel·lació se sol·licita abans de 48 hores de l'inici del curs, només es retornarà el 80% del preu abonat. No procedirà cap devolució, en els casos en que es presentin les sol·licituds amb posterioritat als terminis indicats, excepte que es tracti de situacions justificades.
Inscripció al moment
Inscripcions i pagament:
. Tramitació presencial
Clicant el botó "Cita prèvia" que trobareu al final d'aquesta fitxa per sol·licitar dia i hora
Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP)
Plaça de l’Ajuntament, 1
© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - | Avís legal - | Accessibilitat - | webmaster - | mapa del web - | Protecció de dades