Ajuntament de Sant Boi de Llobregat SEU ELECTRÒNICA
iniseuInici Seu datahoraHora oficial

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/20/2019 02:58:53 PM
capçalera01
Sobre la Seu Organització municipal Procediments Serveis
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Legislació lingüística per al sector del comerç i l'empresa

Què diu la llei?

“La senyalització i els cartells d'informació general de caràcter fix i els documents d'oferta de serveis per a les persones usuàries i consumidores dels establiments oberts al públic han d'ésser redactats, almenys, en català. Aquesta norma no s'aplica a les marques, als noms comercials i als rètols emparats per la legislació de la propietat industrial”.

(Article 32.3 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística)

Accediu...

Retolació

Tots els rètols de caràcter fix (a l'exterior, a l'interior o a l'aparador) tant si són destinats als clients o persones usuàries com al personal de l'establiment, han de ser, almenys, en català.

Exemples: Forn de pa Roca, Bugaderia Molinet, Restaurant Paco, entrada, sortida, emprovador, caixa, obert, tancat, begudes, etc.

Documentació

Els documents que ofereixen serveis (catàlegs, prospectes, cartes i menús de restaurants, etc.) han de ser, almenys, en català.

Adreça de l'establiment

Els noms de lloc de Catalunya tenen com a única forma oficial la catalana i els noms de les vies públiques tenen una única forma oficial que cal respectar.

Exemples: Sant Boi de Llobregat, Girona, Sant Vicenç dels Horts, carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, plaça de Federico García Lorca, barri de Ciutat Cooperativa, parc de la Muntanyeta, ronda de Sant Ramon.

Per a més informació:

CONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA

Servei Local de Català de Sant Boi de Llobregat

Plaça de Montserrat Roig, 1 (L’Olivera)

Tel. 93 652 95 85

santboi@cpnl.cat

http://cpnl.cat/xarxa/cnleramprunya/

Altres webs d'interès:

http://www20.gencat.cat/portal/site/Llengcat

http://www.confecomercat.es/sl/oberts/1.html
Aquesta informació té caràcter divulgatiu i no recull el contingut íntegre de la normativa corresponent.
Vàlid des de: 09/25/2018
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades