Ajuntament de Sant Boi de Llobregat SEU ELECTRÒNICA
Inici Seu Hora oficial

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/30/2023 01:50:15 PM
capçalera01
Sobre la Seu Organització municipal Procediments Serveis
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Llicència per a la tinença i conducció de gossos potencialment perillosos

EN QUÈ CONSISTEIX:

Obtenció o renovació de la llicència per a poder posseir i/o conduir un gos considerat com a potencialment perillós. La llicència té una vigència de cinc anys i es concedeix a títol personal i intransferible. Una vegada transcorregut el termini, s'ha de sol·licitar la renovació.

Es consideren gossos potencialment perillosos els següents:

1. Els gossos que pertanyen a alguna de les races següents:

Pit bull terrier

Rottweiler

Staffordshire bull terrier

American staffordshire terrier

Dog argentí

Fila brasileiro

Tosa inu

Akita inu

Bullmastiff

Doberman

Dog de Burdeos

Mastí napolità

Presa canari

American bully

2. Els gossos que pertanyen a l'encreuament d'alguna de les races anteriors entre si o amb qualsevol altra raça.

3. Els gossos que han agredit a persones o a altres animals o que manifesten un caràcter molt agressiu, previ informe de l'autoritat competent.

4. Els gossos ensinistrats per a l'atac i la defensaQUI HO POT SOL·LICITAR/REQUISITS A COMPLIR:

- Ser major d'edat

- Disposar de la capacitat física i l'aptitud psicològica adequades.

- No ha d'haver estat condemnada pels delictes tipificats a la normativa reguladora

- No ha d'haver estat sancionadaper infraccions greus o molt greus amb alguna de les sancions accessòries de les que preveu l’article 13.3 de la Llei de les Corts Generals 50/1999, de 23 de desembre, sobre el règim jurídic d’animals potencialment perillosos. No obstant això, no serà impediment per a l’obtenció o, en el seu cas, renovació de la llicència, haver estat sancionada amb la suspensió temporal d’aquesta, sempre que, en el moment de la sol·licitud, la sanció de suspensió anteriorment imposada hagi estat complerta íntegrament.- No ha d'haver estat sancionada per infraccions greus o molt greus que hagi comportat comís de l’animal, d’acord amb els articles 10 i següents de la Llei del Parlament de Catalunya 10/1999, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos.

- No ha d'haver estat sancionada per infraccions greus o molt greus que hagi comportat comís de l’animal, d’acord amb els articles 10 i següents de la Llei del Parlament de Catalunya 10/1999, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos.DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA:

En el cas de sol·licitud de renovació de la llicència, s'ha d'aportar el carnet acreditatiu original a l'Oficina Municipal d'Atenció a les Persones (OMAP).QUAN ES POT SOL·LICITAR:

- En el cas de la persona propietària: en el moment en què es dóna d'alta en el cens municipal d'animals o en qualsevol altre moment.

- En el cas de qualsevol persona que no és propietària: en qualsevol moment, sempre i quan la persona propietària disposi de llicència de tinença i conducció del gos.

*En el cas que es tracti d'una persona que procedeix d'un altre municipi i ja disposa de llicència de tinença poden conservar la llicència però han de comunicar els fets a l'Ajuntament, aportant: llicència expedida per l'altre municipi, pòlissa d'assegurança i últim rebut de pagament.PREU:

En concepte de taxa de tramitació de la concessió o renovació de la llicència de tinença i conducció de gossos potencialment perillosos: 40 euros.

En concepte de taxa de tramitació de la concessió o renovació de la llicència de conducció de gossos potencialment perillosos: 40 euros.

El cost de la modificació de la llicència per l'adquisició d'un nou gos és de 20 euros.

El cost per a una segona llicència de tinença i/o conducció de gossos potencialment perillosos dintre dels 3 mesos següents després de demanar la primera, és de 20 euros.

La resta de modificacions són sense cap cost.TERMINI DE RESOLUCIÓ:

El temps màxim de tramitació és de 3 mesos .

En cas de silenci administratiu, la sol·licitud s'entendrà estimada.ON SOL·LICITAR-LO: • Per tramitar aquesta sol·licitud amb signatura electrònica és necessari que disposeu d'IDENTIFICACIÓ DIGITAL admesa.
  Podeu consultar el següent enllaç: Sistemes d'identificació

  Cliqueu el botó que corresponqui en funció de si tramiteu com a titular o com a representant.
  I seguiu les instruccions que van sortint.


  Si voleu que us ajudem a fer la tramitació, contacteu amb nosaltres:
  AJUDA


  Si teniu problemes tècnics en la tramitació, poseu-vos en contacte amb nosaltres: Serveis tècnics

  ELECTRÒNICAMENT


 • OFICINA MUNICIPAL D'ATENCIÓ A LES PERSONES (OMAP)
  Plaça de l'Ajuntament, 1

  Cliqueu el botó "Cita prèvia" per sol·licitar dia i hora

  Si la documentació es presenta digitalitzada en suport USB, agilitzarà la gestió i evitarà la realització de còpies (0,5 € per full A4)
  CITA PRÈVIA <BR/> OMAP
  PRESENCIALMANUAL INFORMATIU:

Tinença d'animals Llicència de tinença i/o conducció de gossos potencialment perillosos
Aquesta informació té caràcter divulgatiu i no recull el contingut íntegre de la normativa corresponent.
Vàlid des de: 08/30/2019
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades