Ajuntament de Sant Boi de Llobregat SEU ELECTRÒNICA
Inici Seu Hora oficial

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/25/2023 03:37:16 PM
capçalera01
Sobre la Seu Organització municipal Procediments Serveis
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Targeta d'aparcament de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda

EN QUÈ CONSISTEIX:

Targeta que permet parar o estacionar el seu vehicle tan a prop com sigui possible del punt d'accés o de destinació, sempre que no impedeixi la circulació de vehicles o vianants, comptant si és necessari, amb el suport de la persona que els condueixi. L'objectiu és facilitar la circulació, l'autonomia personal i la integració social i professional de les persones.

Obligacions dels titulars de les targetes d’aparcament:

. Col·locar l’anvers de la targeta de manera visible en el vehicle amb què se circula.

. Usar la targeta de manera personal i intransferible. No la poden utilitzar els familiars o altres persones si no van acompanyats de la persona titular.

. Utilitzar la targeta original (no val fotocopiar-la ni manipular-la).

. Comunicar a l’Ajuntament el canvi de localitat, en cas que la persona titular es traslladi a viure a un altre municipi.

. Lliurar la targeta a l’Ajuntament en cas que la persona titular mori o perdi el dret a gaudir-ne.

MODALITATS

TARGETA PER A CONDUCTORS:

. Persones majors de 18 anys amb el reconeixement del grau de discapacitat, que superin el barem de mobilitat i tinguin el permís o la llicència de conducció vàlid.

. La targeta d’aparcament tindrà una vigència màxima de 10 anys des de la seva expedició a excepció de:

- quan la qualificació del grau de disminució sigui provisional, la data de caducitat de la targeta no podrà ser superior a la data de finalització del període de qualificació provisional.

- la data de caducitat de la targeta no podrà ser superior a la data de vigència del carnet de conduir.

TARGETA PER A NO CONDUCTORS:

. Persones majors de 3 anys que superin el barem de mobilitat.

. Infants menors de 3 anys que depenen d'aparells tècnics imprescindibles per a les seves funcions vitals de manera continuada.

. Persones majors de 3 anys amb una agudesa visual bilateral igual o inferior a 0,1 amb correcció, o una reducció concèntrica del camp visual igual o menor a 10 graus.

. En aquests dos últims casos s'ha de demanar informe al CAD (Centre d'Atenció a la Persona Discapacitada - Oficines de Benestar Social c/Bonaventura Aribau,11 - Sant Boi) on indiqui aquest requisit.

. La vigència de la targeta serà de 4 anysamb caràcter general. I de 2 anys per a les persones majors de 70 anys.

TARGETA PER A TRANSPORTS COL·LECTIU:

. Persones (físiques o jurídiques) titulars de vehicles adaptats destinats al transport col·lectiu de persones amb disminució que superin el barem de mobilitat.

. La vigència de la targeta no serà superior a 10 anys.QUI HO POT SOL·LICITAR/REQUISITS A COMPLIR:

- Pares o tutors legals per als menors d'edat. I per als majors d'edat la mateixa persona o el seu representant legal. S'haurà de presentar fotocòpia dels poders conforme la persona que signa com a representant legal ho és realment.

- En el cas de targeta d'aparcament de transport col·lectiu, poden ser els titulars, persones físiques o jurídiques, independentment de quina sigui la persona que condueixi.DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA:

Sol·licitant conductor:

- Fotocòpia del permís de conduir

- Una fotografia tipus carnet de la persona titular de la targeta (amb el nom escrit a la part del darrera)

- Fotocòpia del certificat de disminució de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials o targeta acreditativa de la discapacitat i que SÍ supera el barem de mobilitat (ha d'indicar si la discapacitat té caràcter definitiu o temporal).

Sol·licitant no conductor:

- Una fotografia tipus carnet de la persona titular de la targeta (amb el nom escrit a la part del darrera)

- Fotocòpia del certificat de disminució de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials o targeta acreditativa de la discapacitat i que SÍ supera el barem de mobilitat (ha d'indicar si la discapacitat té caràcter definitiu o temporal).

- Fotocòpia de la documentació que acrediti la representació legal (excepte en cas de mare o pare)

Transport col·lectiu:

- Fotocòpia del permís de circulació

- Fotocòpia de la fitxa tècnica del vehicle

Altra informació:

- Es podrà sol·licitar duplicat de la targeta d'aparcament en els següents casos, aportant en el moment de la sol·licitud:

- En el cas de deteriorament : fotocòpia de la targeta deteriorada i una fotografia tipus carnet, i en el moment de la recollida de la targeta nova caldrà lliurar l'antiga per procedir a l'intercanvi

- En el cas de robatori : fotocòpia de la denúncia presentada a la Policia Municipal, Policia Nacional o Mossos d'Esquadra i una fotografia tipus carnet

- En el cas de pèrdua : fotocòpia de la denúncia presentada a la Policia Municipal, Policia Nacional o Mossos d'Esquadra i una fotografia tipus carnet

- En el moment que finalitzi el termini de vigència de la targeta, cal tornar a sol·licitar una targeta nova aportant la documentació corresponent. La targeta caducada s'haurà de lliurar en el moment de recollir la nova.QUAN ES POT SOL·LICITAR:

En qualsevol momentPREU:

Sense costTERMINI DE RESOLUCIÓ:

El temps màxim de tramitació és de 4 mesos

En cas de silenci administratiu, la sol·licitud s'entendrà: desestimadaON SOL·LICITAR-LO: • OFICINA MUNICIPAL D'ATENCIÓ A LES PERSONES (OMAP)
  Plaça de l'Ajuntament, 1

  Cliqueu el botó "Cita prèvia" per sol·licitar dia i hora

  Si la documentació es presenta digitalitzada en suport USB, agilitzarà la gestió i evitarà la realització de còpies (0,5 € per full A4)
  CITA PRÈVIA <BR/> OMAP
  PRESENCIALALTRES TRÀMITS RELACIONATS


MODELS DOCUMENTALS RELACIONATS:

.

Tríptic informatiu
Aquesta informació té caràcter divulgatiu i no recull el contingut íntegre de la normativa corresponent.
Vàlid des de: 12/28/2016
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades