Ajuntament de Sant Boi de Llobregat SEU ELECTRÒNICA
Inici Seu Hora oficial

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/08/2022 12:20:42 AM
capçalera01
Sobre la Seu Organització municipal Procediments Serveis
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Catàleg de serveis

Servei
Prestacions i serveis a persones en risc d'exclusió social
Responsable
Estrella Argüelles Busto
Càrrec
Director/a de l'Àrea d'Igualtat, Drets Socials i Ciutat Educadora.
Correu electrònic
earguelles@santboi.cat
Descripció del Servei
- Treball i intervenció socio-comunitària: iniciatives i actuacions destinades a prevenir l’exclusió social de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

- Treballem: Millorar la qualitat de vida i el nivell d’autonomia de les persones que pateixen pobresa estructural, derivada de la manca d’ingressos econòmics per motiu de manca de treball i carència de cobrament de qualsevol altre prestació.

- Gestió renda mínima d'inserció: Els Serveis Socials Bàsics municipals tramiten la renda mínima d’inserció que atorga la Generalitat de Catalunya. La renda mínima d’inserció proporciona ajuts econòmics puntuals a persones en situació de vulnerabilitat fins que esdevenen autònomes. L’ajut econòmic s’acompanya d’atenció individual i mesures socials i laborals. L’objectiu és que aquestes persones assoleixin autonomia econòmica i s’integrin en la societat. - Habitatge Social: habitatge de lloguer per a persones en situació d’exclusió social i habitatge temporal a persones que pateixen una situació d’urgència. Les persones beneficiades es comprometen a seguir un pla de treball per millorar la situació familiar i accedir a un habitatge pel seu propi compte. Aquest pla de treball l’han elaborat els Serveis Socials Bàsics.

- Arrenjament d'habitatges: ajuts per adequar els habitatges a les necessitats de les persones en situació de dependència. L’objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones grans que pateixen necessitats especials.

- Targeta Rosa: prestació social que facilita l’ús del transport públic a la gent gran i a les persones amb una discapacitat reconeguda. L’objectiu és garantir l’autonomia i la mobilitat d’aquestes persones.

- Mobilitat i transport persones amb discapacitat: servei per atendre les necessitats de mobilitat i desplaçament de les persones amb discapacitat.

- Suport entitats de l'àmbit de Serveis Socials: convenis de col·laboració amb institucions i entitats per millorar les condicions de vida de les persones en situació de dependència o vulnerabilitat social.
Ofereix
- Treball i intervenció socio-comunitària ofereix un conjunt de serveis, projectes i actuacions com: banc d’aliments, campanyes solidàries, projecte Famílies en crisi, projecte Persones sense llar, inclusió social mitjançat l’esport, projecte Racó de família, suport educatiu al Club de Futbol Casablanca, projecte Minicoope, projecte Cultura i inclusió social de joves en risc, projecte d’acompanyament socioeducatiu a l’escolarita.

- Treballem: un contracte laboral temporal que permet accedir a la prestació d'atur, al subsidi familiar, a la pensió de jubilació.

- Gestió renda mínima d'inserció: tramitació de les sol·licituds de Renda Mínima d’Inserció, informació des dels Serveis Socials Bàsics als possibles receptors d’aquesta renda i seguiment i valoració de l’ajut.

- Habitatge Social: Lloguer social de 5 habitatges a la zona de La Muntanyeta durant un període màxim de 5 anys, allotjament temporal en situacions d’urgència durant un màxim de 4 dies.

- Arrenjaments d'habitatges: informació i assessorament als beneficiaris, seguiment i supervisió de les obres.

- Mobilitat i transport persones amb discapacitat: un vehicle adaptat transporta la persona amb discapacitat. El desplaçament pot ser: fix (mateix horari i destinació. Els usuaris paguen una taxa trimestral) o esporàdic. També, targetes d’aparcament i reserva d’estacionament: reserva d’un espai per aparcar o estacionar el més a prop de casa, de la feina o del lloc d’accés o destinació de les persones amb mobilitat reduïda.

- Suport entitats de l'àmbit de Serveis Socials: convenis de col·laboració amb entitats com: Fundació APADO (Dóna cobertura a persones en situació de dependència. Proporciona serveis d’ajut a domicili.), Consell Comarcal del Baix Llobregat (Proporciona equips d’atenció a la infància i l’adolescència en risc social.), etc.
Ubicació i contacte
- Unitat de Serveis Socials Bàsics. Can Jordana.

C/ Ebre, 27 (Can Jordana)

Tel. 93 635 12 00

- Servei de primera acollida.

Carrer Major, 43 ( Cal Ninyo)

Telèfon: 93 635 12 20

Els serveis i activitats es realitzen en diferents equipamentsPer realitzar tràmits relacionats amb el servei pot adreçar-se: al WEB municipal (www.santboi.cat) per realitzar el tràmit on line o a l’OMAP, preferentment amb cita prèvia.

OMAP

Pl Ajuntament, 1

Telèfon: 93 635 12 12
Qui hi pot accedir?
Tothom.
S'ha de pagar?
No

Enllaços relacionats

Serveis Socials

CATÀLEG DE TRÀMITS

CITA PRÈVIA

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades